Χαράλαμπος Λουμάκης  
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ηλείας - Νέα Δημοκρατία  
  Βιογραφικό   Άρθρα   Συνεντεύξεις   Επιστολές   Διαβάστετο   Φωτογραφίες   Διάλειμμα   Επικοινωνία
Άρθρα - Τύπος

Μαρτίου 2001
Ομιλία στο 5ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα όταν λέμε κράτος, δυστυχώς, το μυαλό μας πηγαίνει στα φαινόμενα της ασυδοσίας, της αυθαιρεσία, της διαφθοράς που τα καλλιέργησε και καλλιεργεί η φεουδαρχική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ που κυβερνά ως κατακτητής με αλαζονεία και με περιφρόνηση προς τον πολίτη.
Νοοτροπία που συναντάς μόνο σε ανελεύθερα καθεστώτα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια Κυβέρνηση που για να εξαφανίσει τα ίχνη χιλιάδων παράνομων ελληνοποιήσεων, που μας στέρησαν αποδεδειγμένα την νίκη στις εκλογές της 9ης Απριλίου, "βαφτίζει" Ελληνες χιλιάδες Τσετσένους, Αφγάζιους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς, Ουζμπέκους, Ρώσους, Βούλγαρους, Μολδαβούς και Αλβανούς!

Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πρωθυπουργού που στην πρόταση του Κώστα Καραμανλή για διερεύνηση κάποιων σκοτεινών υποθέσεων απαντά:
Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα
Και έρχεται ο εισαγγελέας και από μόνος του στέλνει τα στοιχεία στη Βουλή
Αλλά δυστυχώς για τη Χώρα μας ο αλαζών Υπουργός στρέφεται κατά του εισαγγελέα γιατί τόλμησε να ζητήσει έρευνα για την νομιμότητα δηλ με λίγα λόγια ως πρασινοφρουρός του 1981 ή επί το εκσυγχρονιστικότερο ως Σημιτοφύλακας τον τρομοκρατεί συμβουλεύοντας νουθετώντας τον ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις που θα νοιώσει άσχημα.

Τα μεγάλα έργα κατασκευάζονται με απίστευτα υψηλά κόστη
Πχ
ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Γιά 17,6 km μήκος γραμμών, με 18 σταθμούς, το κόστος έφθασε τα 750 δις δρχ, χρόνο αποπεράτωσης 9 χρόνια
ΜΕΤΡΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Γιά 56,3 km μήκος γραμμών, με 38 σταθμούς, το κόστος έφθασε τα 250 δις δρχ, χρόνο αποπεράτωσης 4 χρόνια

Δηλαδή κατορθώσαμε το ακατόρθωτο
Κατασκευάσαμε σε 3πλάσιο χρόνο και με 3πλάσιο κόστος ένα έργο κατά 3 φορές μικρότερο από αυτό που έφτιαξαν οι Ισπανοί
Σε εμάς στοίχισε το km 42,6 δις δρχ και στους Ισπανούς 4,5 δις δρχ

Και συνεχίζουμε τη φάμπρικα τώρα που τη μάθαμε
Για τα 13,9 χιλιόμετρα των επεκτάσεων που εξήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα απαιτηθούν συνολικώς - βάσει των προϋπολογισμών - 515 δισ. δραχμών. Δηλαδή, για κάθε νέο χιλιόμετρο του Μετρό, οι Ελληνες φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν 37 δισ. δραχμές».
Η Κομισιόν αποφάσισε να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Εθνικού Κτηματολογίου στην Ελλάδα.
Ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική επίτροπος Μ. Μπαρνιέ, ανακοίνωσε ότι με δεδομένες τις παρατυπίες και καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτού του έργου η Κομισιόν δεν θα επιτρέψει προς το παρόν τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κτηματολογίου από το τρίτο ΚΠΣ.
Δυστυχώς, είπε ο κ. Μπαρνιέ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία κι ενώ έχει ήδη μέχρι σήμερα απορροφηθεί το 83% του προϋπολογισμού, μόνον 21% του συμφωνημένου έργου έχει ολοκληρωθεί
Η ανοχή των ΜΜΕ σε αυτή την αντιδημοκρατική - ανελεύθερη διακυβέρνηση της Χώρας πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
Πρέπει όλοι οι ενεργοί πολίτες αυτής της Χώρας όπου και αν ανήκουμε να σηκώσουμε τείχος αντίστασης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ στο φαινόμενο της παραπληροφόρησης που η Κυβέρνηση με την βοήθεια των ισχυρών ΜΜΕ τροφοδοτεί καθημερινά τον Ελληνικό Λαό.
Δυστυχώς η Δημοκρατία κινδυνεύει
Ο πολίτης υπό το βάρος της οικονομικής ανέχειας δεν αντιδρά.
Η ανεργία αναγκάζει 100άδες χιλιάδες οικογένειες στην πλειοψηφία τους, της απ΄ εδώ πλευράς, να μην ξεσηκώνονται ευελπιστώντας και αυτοί στο βόλεμα

Το ΠΟΝΤΙΚΙ προτείνει τη σύσταση διακομματικής κυβέρνησης από τώρα ή από ένα σημείο και μετά, έως και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Κύριοι
Oπως είπε ο Πρόεδρος το κυβερνητικό κενό μεγαλώνει κάθε μέρα που περνά.
Το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία διευρύνεται. Η λύση εναπόκειται σε μας. Και εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι».

Κύριοι
Αν δεν μπορέσουμε να αντισταθούμε σε αυτό το σάπιο φαινόμενο.
Αν όλοι μας δεν ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Προέδρου και των άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών μας και δεν ξεσηκώσουμε το Λαό.
Τότε τα ποντίκια της πολιτικής της απ΄ εδώ πλευράς θα βρίσκουν εύφορο έδαφος για την εξυπηρέτηση των κελευσμάτων των αφεντικών τους που επιθυμούν την διατήρηση αυτής της νοσηρής κατάστασης που κυβερνά τον τόπο.
Αλλά πως να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο έργο μας ΟΤΑΝ οι μικροί ΔΟΛ» της επαρχίας κινούμενοι στα χνάρια των μεγάλων απαιτούν
Πως να ανταποκριθείς στο έργο σου όταν για 25 ημέρες την προεκλογική περίοδο πρέπει να συνεισφέρεις στα ταμεία τους... προκειμένου να εμφανίσεις τις θέσεις του κόμματος σου;

Όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος προς τους Βουλευτές είπε:

«Ποιος από σας, αν δεν έχετε γραφεία δημοσίων σχέσεων, αν δεν έχετε δίκτυα δημοσιογράφων και διευθυντικά στελέχη του Τύπου και της τηλεόρασης, μπορεί να υπάρξει ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού;».

Αν υπολογίσετε τα χρήματα που δαπανούν οι πολιτευτές του κόμματος την προεκλογική περίοδο, τα οποία αγγίζουν το ύψος των 20 δις δρχ
Κύριοι

Επειδή το φαινόμενο της παραπληροφόρησης που η Κυβέρνηση με την βοήθεια των ισχυρών ΜΜΕ τροφοδοτεί καθημερινά τον Ελληνικό Λαό πρέπει να σταματήσει.

Επειδή χωρίς ιδιόκτητα ή φίλα προσκείμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας είναι αδύνατο να προσεγγίσουμε καινούργιους ψηφοφόρους που θα αυξήσουν τη δύναμη μας ιδεολογικά και όχι περιστασιακά λόγω της αρνητικής ψήφου.

Επειδή δεν είναι δυνατόν ο Λεβέντης, ο Καρατζαφέρης, το ΚΚΕ του 4% να προωθούν τις θέσεις τους από ιδιόκτητους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επειδή δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να έχει στη διάθεση της το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων Κρατικών και Ιδιωτικών μηδενός εξαιρουμένου και εμείς να είμαστε άοπλοι εναντίον πάνοπλων.

Επειδή αφ' ενός θα υπάρξει οικονομικό όφελος με ίση μεταχείριση για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκλογική διαδικασία, αφ ετέρου δε, θα εξασφαλισθεί βήμα διαλόγου για την προώθηση του προγράμματος του κόμματος

Αν δε υπολογίσετε τα χρήματα που δαπανούν οι πολιτευτές του κόμματος την προεκλογική περίοδο, τα οποία αγγίζουν το ύψος των 20 δις δρχ

Επειδή δυστυχώς όλα τα παραπάνω συμβαίνουν

ΠΡΟΤΕΙΝΩ την προεκλογική περίοδο με έξοδα των πολιτευτών και της τοπικής κοινωνίας

1.Την ίδρυση από τη Ν.Δ Τηλεοπτικού σταθμού πανελληνίας εμβέλειας και
2.Την ενοικίαση τουλάχιστον κατά την προεκλογική περίοδο χώρου και χρόνου στα περιφερειακά ΜΜΕ με δαπάνες πολιτευτών -τοπικής κοινωνίας- κόμματος

Τελειώνοντας θέλω να κάνω μια αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να καταθέσω μια πρόταση που σας θερμοπαρακαλώ κύριε πρόεδρε να τη στηρίξετε
Διότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε ζωή στον νομό της ΗΛΕΙΑΣ που πολιτεύομαι και που είναι ο 50ος σε ανάπτυξη νομός της χώρας καίτοι είναι 3ος σε πλουτοπαραγωγικές πηγές

Κύριε Πρόεδρε

Το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Ανθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Οικολογικές Οργανώσεις και τώρα έρχεται να προστεθεί και η Ακαδημία Αθηνών υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για να αποτραπεί η κατασκευή του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου στον ιστορικό χώρο του Μαραθώνα
Με επιστολή που έστειλε το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας στον κ. Σημίτη, υπενθυμίζει ότι η Ακαδημία δικαιούται να γνωμοδοτεί στα έργα της κυβέρνησης που σχετίζονται με τις δημόσιες και ιδιωτικές ανάγκες του τόπου.
Εντύπωση προκαλεί ότι στο θέμα παρενέβη πλέον τόσο η αρμόδια επίτροπος κ. Μαρκότ Ουόλστρομ όσο και το τμήμα κλασικών σπουδών του Κέμπριτζ, αξιώνοντας «τον σεβασμό των λειψάνων» του ανθρώπινου παρελθόντος στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη αυτή περιοχή"».

Μετά από το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Οι κωπηλατικοί αγώνες των Ο.Α του 2004 να γίνουν στο φράγμα του Πηνειού πλησίον της ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, απ' όπου στην αρχαιότητα ξεκινούσαν οι Ελλανοδίκες, οι αθλητές, οι γυμναστές και ακολουθώντας την ιερά οδό έφθαναν στην ΟΛΥΜΠΙΑ
Οι Έλληνες αλλά και η παγκόσμια κοινότητα το χρωστάμε στην πόλη που δημιούργησε αυτούς τους αγώνες και που δυστυχώς για χιλιάδες χρόνια δεν τιμάται για το μέγεθος της προσφοράς της στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Τα έργα βασικής - τουριστικής υποδομής υπάρχουν, το μόνο που λείπει είναι η απόφαση που θα φέρει Έλληνες και Ξένους προσκυνητές στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Ηλεία και η Αχαϊα θα ωφεληθούν τα μέγιστα.»

Καλώ δε

τους Βουλευτές, τους Πολιτευτές και τα στελέχη των κομμάτων των Νομών ΗΛΕΙΑΣ και ΑΧΑΙΑΣ, τα στελέχη της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα ΜΜΕ, την Τοπική Κοινωνία του Νομού μας, τη Παγκοσμία Κοινότητα, να στηρίξουν την ΠΡΟΤΑΣΗ αυτή που θα γίνει αιτία αφ' ενός μεν να ακουστεί η ΗΛΙΔΑ, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφ' ετέρου δε να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή.